Aparatura de laborator

aparatura microbiologie, aparatura de laborator, microbiologie rapida
ATC INVESTMENT
Telefon 0268.255350
Fax 0268.255350
Orange 0756.032350
aparatura de laborator


aparatura de laborator
aparatura de laborator
aparatura de laborator
Simplificand testarea microbiologica
Intrebari frecvente
Care sunt specificatiile sistemului BioLumix ?

  Instrumentul are capacitatea de a testa 32 mostre simultan la o singura temperatura

Pot fi atasate pana la 32 instrumente la un singur PC

Accesul la fiecare locatie a fiolelor este aleator, teste diferite putand fi rulate pe acelasi instrument

Fiecare instrument are forma unui sertar cu 32 teste, cu control independent al temperaturii

Fiecare instrument are domeniul de temperatura 18 – 60 +- 0.2 Celsius

Dimensiunile de gabarit ale instrumentului sunt : 16 x 36 x 65 cm si cantareste 16 Kg


Cat de mult dureaza sa obtii rezultatul testului ?

 Sistemul ofera comunicatie in timp real

 In momentul in care detectia apare in sistem, operatorul este alertat. Cu cat este mai mare contaminarea, cu atat mai rapid este generat rezultatul. Acest fapt asigura avertismentul rapid asupra materiilor prime de proasta calitate, semifabricat sau produs finit. Majoritatea testelor complete (care se afla sub specificatia initiala ), vor genera rezultate fie in aceeasi zi, fie peste noapte. Drojdiile si Mucegaiurile pot dura pana la 48 ore.

 


Este sistemul tau aprobat de catre FDA ?

 FDA ( Food and Drug Administration ) nu aproba sau dezaproba metodele alternative. Singura cerinta este ca metoda alternativa sa fie validata. Sistemul BioLumix este validata pentru:

Specificitate (altfel denumita ca si inclusivitate sau exclusivitate)
Limite de detectie
Repetabilitate
Robustete
Rezistenta 
Rata rezultate fals negative
Rata rezultate fals pozitive
 
 
Prin acest studiu cuprinzator s-a dovedit ca sistemul BioLumix este la fel de precis ca si metodologia placilor Petri.


Este software-ul BioLumix conform 21 CFR, partea 11 ?

 Software-ul sistemului BioLumix permite utilizatorului sa fie in conformitate cu reglementarile FDA referitoare la 21 CFR partea 11, pentru a putea permite arhivele electronice in loc de cele pe suport de hartie.  Aceasta reglementare este necesara pentru a fi conform cu cGMP. Cateva dintre elementele cheie:

Partea de software este validata pentru a asigura acuratete, repetabilitate, performanta continua si uniforma, abilitatea de a genera copii precise ale arhivelor.
Arhivele sunt protejate pentru a permite retragerea precisa si la timp a acestora pe perioda de retentie.
Software-ul genereaza automat o “urma electronica securizata”, independenta de utilizator, care nu poate fi modificata de catre acesta, fiind folosita in procesele de auditare.
Accesul la software este limitat la persoanele autorizate.


Care este principiul functional de baza al acestui instrument ?

Tehnologia utilizata de acest instrument se sprijina pe monitorizarea transformarilor petrecute intr-un mediu de cultura lichid in care microorganismele tinta sunt detectate prin utilizarea unor markeri unici de colorare sau fluorescenta. Acesti markeri isi vor schimba culoarea sau fluorescenta pe masura ce procesele metabolice se desfasoara. Aceste schimbari sunt detectate cu ajutorul senzorilor optici si monitorizate la fiecare 6 minute. Un element crucial al acestei tehnologii este reprezentat de monitorizarea acestor modificari in zona de citire situata in partea de jos a fiolei de testare, separata de zona de incubare, consecinta fiind eliminarea obturarii cailor optice datorata produsului testat si turbiditatii microbiene. Semnalul este relativ constant pana la momentul la care numarul microorganismelor atinge o valoare de prag; dupa depasirea acestui prag semnalele schimbarilor de culoare si fluorescenta se schimba in mod accelerat.


Care este sensibilitatea sau limita de detectie a acestui sistem?

Sensibilitatea acestui sistem este de o singura celula viabila bacterii sau fungi per fiola testare. O singura celula bacteriana este de regula detectata in 8 pana la 14 ore in timp ce o singura celula drojdii poate fi detectata in 20 pana la 24 ore. Desi sistemul poate detecta atat de putin cat o singura celula per fiola de testare, organismele trebuie sa se dezvolte pana la un nivel ce trebuie sa depaseasca un anume prag prestabilit, specific. Acest prag pentru bacterii este de aproximativ 100,000 celule per mililitru iar pentru drojdii si mucegaiuri este de aproximativ 10,000 celule per mililitru. Timpul de detectie depinde de concentratia initiala in microorganisme a mostrei de produs testat. In consecinta, mostrele puternic contaminate vor fi detectate mult mai rapid, furnizand alerta rapida de contaminare.


Ce tip de teste se pot executa cu acest sistem ?

Acest sistem disponibilizeaza o gama larga de teste, incluzand: numar total viabil (numar total aerobe), coliforme, E.coli, combinatie coliforme si E.coli intr-o singura fiola, drojdii si mucegaiuri, bacterii formatoare acid lactic, Enterobacteriaceae, probiotice, monitorizare sanitatie, estimare termene valabilitate, test challenge, flora alteranta. Organismele pot fi incubate cu ajutorul acestui sistem la temperaturi prestabilite de la 18 grade Celsius pana la 65 grade Celsius, permitand dezvoltarea optima a unei flore variate.


Ce industrii poate deservi acest sistem ?

Acest sistem are aplicatii directe in:

•Alimente (carne, lactate, fructe marine, bauturi racoritoare, sosuri salate, ciocolata, deserturi, fructe congelate, fructe si legume, produse din soia)
 
•Cosmetice si articole pentru toaleta (sampoane, detergenti, pasta de dinti, creme, lotiuni, etc)
 
•Nutraceutice si suplimente dietetice
 
•Aplicatii in productia de farmaceutice nesterile


Care este marimea mostrelor ce pot fi analizate ?

Marimea mostrei pentru produsele lichide este de 1 pana la 5 mililitri produs (dependent de test). In multe cazuri mostra poate fi adaugata direct in fiola de testare. Pentru produsele solide, 1 pana la 5 mililitri dintr-o dilutie 1:10 (dependent de test) poate fi inoculat in fiola de testare.


Cat de usor este de utilizat acest sistem ?

Sunt necesari doar trei pasi pentru a executa un test cu acest sistem:

1. Inoculati fiola de testare cu mostra, tamponul de prelevare sau membrana filtranta;

2. Introduceti fiola de testare in instrument;

3. Inregistrati mostra in interfata software pe platforma Windows.


Care este perioada de valabilitate a fiolelor de testare ?

Majoritatea fiolelor de testare au termen de valabilitate de 6 luni la temperatura camerei. Unele suplimente au nevoie sa fie pastrate la temperatura de refrigerare.


Care sunt specificatiile tehnice pentru acest instrument ?

Instrumentul este capabil sa execute 32 teste simultan la o singura temperatura; La un singur PC pot fi atasate pana la 32 instrumente; Exista acces aleatoriu catre fiecare locatie iar pe acelasi instrument pot fi derulate diferite testari; Fiecare instrument are forma unui sertar iar fiecare sertar are control independent al temperaturii; Toate instrumentele pot avea temperatura reglabila intre 18 si 65 grade Celsius cu o precizie de +- 0.2 grade Celsius; Dimensiunile fizice ale instrumentului sunt 16 cm inaltime, 36 cm latime, 65 cm profunzime si cantareste 16 Kg.


Cand ar trebui utilizate curbele de calibrare, dilutia in acord cu specificatia finala sau protocolul prezent - absent ?

Curba de calibrare standard poate fi trasata pentru un produs anume sau pentru o grupa de produse daca acestea au fost procesate asemenator iar flora estimata este aceeasi. Aceasta curba de calibrare va genera exprimarea rezultatelor in cfu (unitate formatoare colonii) / cantitate mostra

Finalitate prezent sau absent – aceasta procedura poate fi aplicata atunci cand incarcatura finala estimata este foarte mica, <10 cfu. In acest caz calibrarea nu este recomandata. O abordare mai simpla utilizand aceasta procedura este executata dupa ce produsul a fost diluat in mediul corespunzator pentru detectie.

Dilutie in acord cu specificatiile referitoare la eliberarea produsului din depozit spre vanzare sau actiunii asupra acestuia. Acest protocol necesita diluarea mostrei la limita specificata pentru eliberare sau intreprindere actiuni asupra produsului testat. Daca exista dezvoltare microorganisme mostra nu trece testul; daca nu exista dezvoltare (crestere ), mostra trece testul deoarece numarul de germeni este sub limita specificata initial.

Sterilitate functionala – tipul de test unde nu exista numar admisibil de microorganisme iar produsul testat este prezumat a nu contine celule vii. In consecinta, intr-o aplicatie gen „sterilitate functionala” este incorporata o perioada de preincubare. Aceasta perioada este specifica fiecarei microflore tinta. Dupa aceasta perioada de preincubare, o fractie a acestei mostre imbogatite este transferata in fiola de test ce contine mediul de crestere corespunzator testului respectiv.


  Site realizat de Brand Web Design

Aparatura de laborator automata pentru microbiologie

Aparatura de laborator, microbiologie, laborator, microbiologie rapida, aparatura de laborator ferme de vaci, vaci de vanzare, vaci de lapte, vaci de lapte de vanzare
SEO Romania